Ik kan mijn Weerstation niet installeren

Problemen tijdens het installeren van het Weerstation kunnen verschillende oorzaken hebben. In dit artikel vindt u enkele eenvoudige tips om deze problemen op te lossen.

Het Weerstation werkt niet als het rechtstreeks op een USB-poort wordt aangesloten. Behalve tijdens het installeren op de computer, moet het Station aangesloten zijn op zijn adapter.

Start het Weerstation opnieuw op (haal de stekker uit het stopcontact en steek hem er weer in). Een led moet 3 keer groen knipperen.
Als de led niet oplicht, kan er een probleem zijn met de stroomadapter. Probeer een andere micro USB-adapter (bijv. van een smartphone of tablet) met de volgende specificaties: micro USB, INPUT: 100-240 V 50-60 Hz 300 mA, OUTPUT: 5 V, 550 mA of meer.

Start uw router of smartphone opnieuw op.
Ga naar de Bluetooth-instellingen op uw smartphone en verwijder alle randapparatuur met de naam "Netatmo".

Controleer of uw smartphone met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden dat bij het installeren van het Station is gebruikt
Volg de installatie-instructies in dit artikel: Hoe installeer ik mijn Slim Weerstation?

Als u een iOS-apparaat gebruikt en het Station wit knippert terwijl het in de koppelingsmodus staat (door een paar seconden op de touchknop op de bovenkant van het Station te drukken), kunt u bij wijze van uitzondering proberen het Station te resetten aan de hand van de volgende procedure: (Hoe kan ik het Station resetten? (Apple HomeKit-procedure).

Installeer het Station vervolgens op de Apple Woning-app: ga naar de Woning-app en klik op een HomeKit-accessoire toevoegen met behulp van de QR-code. Scan daarna de QR-code op het product. Het Station is nu op Homekit geconfigureerd en hoeft u alleen nog te proberen om opnieuw te installeren vanuit de Netatmo-app.

Let op: sommige wifi-netwerken zijn niet compatibel met het Netatmo Station:
Bedrijfsnetwerken en openbare netwerken;
Netwerken die alleen op de 5 GHz-frequentie werken;
Netwerken van inlogportalen;
ISP-netwerken met Carrier-grade NAT (NAT444);
Sommige netwerken die gebruikmaken van draadloze repeaters.

Als u het station op het netwerk van een wifi-repeater probeert te installeren:
Controleer of dit niet dezelfde naam (SSID) heeft als uw router.
Als de situatie ondanks deze voorzorgsmaatregelen voortduurt, probeer dan uw Station rechtstreeks op uw router aan te sluiten (door het netwerk waarmee uw smartphone is verbonden te wijzigen), om te controleren of deze goed werkt.

Als het nog steeds niet gelukt is om uw Station te installeren, neem dan contact met ons op en geef aan:

- Of het station knippert wanneer het op de stroomvoorziening is aangesloten;
- Of het wit/blauw knippert als u de touchknop op de bovenkant van het Station enkele seconden ingedrukt houdt;
- Wanneer het proces vastloopt en of u foutmeldingen ziet: stuur in dat geval een screenshot;
- Als u een Android- of iOS-apparaat gebruikt: geef dan aan welk model dit is (iPhone 12, Samsung Galaxy S21, enz.) en stuur een screenshot van de software-informatiepagina in de instellingen van uw apparaat, volgens het voorbeeld hieronder